Bow Fishing Forum banner
1 - 20 of 21 Posts

·
Registered
Joined
·
55 Posts
Discussion Starter · #1 ·
was going out tonight to try everything out for the season changed oil and spark plug on generator (powermate 8750 with yamaha motor) started fine but is not putting out any electric. any clues?
 

·
Premium Member
Joined
·
1,376 Posts
I hate electrical. Just back track from the spark plug and check all your connections.

Does your generator have the low oil shutoff?
 

·
Premium Member
Joined
·
1,376 Posts
I would check those rusty connections. Also I had a generator that lost power and I found out the low oil sensor was bad. Unhooked the wire and I got power.
 

·
Premium Member
Joined
·
1,376 Posts
Forget everything I posted. I thought you were talking about not getting it to run instead of not putting out power like you are having problems with. I'm at a loss there. Is the generator old?
 

·
Registered
Joined
·
55 Posts
Discussion Starter · #9 ·
it is only 4 years old . there is a short somewhere... im getting continuity everywhere i try. in the recepticles and wires coming out of back so dont know if simple fix or major knowing me probably gonna be expensive got a generator guy looking at it tomorrow after i get off work.. the yamaha motor purrs like a kitten but the generator side no electric
 

·
Premium Member
Joined
·
1,376 Posts
Id say it's a good idea to take it to a guy that knows what he is doing. Don't know about you but I usually end up wrecking something if I have no idea what I'm doing lol. Good luck hope you get it figured out. Our yamaha from our hunting cabin had close to 5000 hours on it before it died last year.
 

·
Registered
Joined
·
55 Posts
Discussion Starter · #11 ·
i got the kubota 3200 watt as backup. gonna have to downsize lights alot.. kinda got use to 5000 watts of light
 

·
Registered
Joined
·
131 Posts
Do you have power to any of the recepticles if not take it cover off. Look for a fuse inside the recepticles cover. It'll be a glass fuse are it could be a blade fuse.

Sometimes the wires on the back of the recepticles could have come off from all the bouncing around.

Yes some of them has fuses. If that's not it then you may have a bad reset breaker.

Zollie
 

·
Registered
Joined
·
55 Posts
Discussion Starter · #14 ·
i am running halos. i unplugged the big wire going to receptacles still no power had a guy look at it today he thinks the capacitor is bad it was bulged at top now i gotta find a place to check it he said he could check it if it was out and of course it is in all one unit with 5 gallons of epoxy covering everything. went to the generator guru site today he is pretty sharp on trouble shooting has some videos
 

·
Registered
Joined
·
55 Posts
Discussion Starter · #15 ·
well dropped off generator at shop today should here something tomorrow will let you know. if you don't hear from me again had to cancel internet and cable tv to pay for repair.
 

·
Premium Member
Joined
·
1,376 Posts
Lol. Good luck!!
 

·
Registered
Joined
·
55 Posts
Discussion Starter · #17 ·
got word back on generator it was the voltage regulator the half moon looking thing in picture. he said we could do some swapping. night out bowfishing i jumped all over that deal. whew still got internet and cable. LOL
 

·
Premium Member
Joined
·
1,376 Posts
got word back on generator it was the voltage regulator the half moon looking thing in picture. he said we could do some swapping. night out bowfishing i jumped all over that deal. whew still got internet and cable. LOL
Can't beat that. Good to hear it wasn't to bad of a fix.
 

·
Registered
Joined
·
131 Posts
:thumbsu:
 
1 - 20 of 21 Posts
Top